Expositie bibliotheek te Balk: Siska Kroondijk.

Expositie bibliotheek te Balk: Siska Kroondijk.

 

Elke twee maanden is er een wisselende expositie in de bibliotheek te Balk waar Stichting Kunstkring Gaasterland een kunstenaar uit de omgeving, of juist met Gaasterlandse wortels, de ruimte geeft om te exposeren. Tot 14 december is het werk van Siska Kroondijk te bekijken.

 

Siska is in 1969 in Koudum geboren. Als kind wilde ze al de verpakking van hagelslag ontwerpen. Na een jaar Vredeman de Vries Kunstacademie verliet ze in 1989 Friesland om in Amsterdam een gerichte Art Direction & Reclamevormgeving te gaan volgen aan de Junior Academie. in deze tijd werd ze ook ontdekt als fotomodel. Ze bouwde een prachtige carriére op in de reclamewereld en als fotomodel. Ze stond aan beide kanten van de camera, mocht bij topfotograferen de fijnere kneepjes van het vak leren en door haar leergierigheid absorbeerde ze overal kennis op.  Na de geboorte van haar tweede kind volgde ze nog een jaar de Rietveldacademie om vrij te komen van het ‘koude reclamedenken’ en kwam in 2002 terug naar Friesland. .

 

Creatieve expressie heeft Siska in haar leven in vele vormen toegepast. Ze kwam erachter dat ze altijd ergens een verhaal in wilde weven, een van liefde en kracht.

De creaties van Siska zijn doordrenkt met de energie van het Wilde Hart, wat we tegenkomen als archetype in vele mythologische verhalen en sprookjes, wat staat voor onze eigen wijsheid en intuïtie, gelegen in ons eigen hart. Ze maakt inktillustraties die verhalen vol liefde en kracht dragen om ons innerlijke licht alle ademruimte te geven, vol inspiratie om in onze natuurlijke gaven en eigen creatiekracht te staan.

 

Siska: ‘In mijn illustraties zijn vele symbolische tekens verwerkt. Zij dragen allen het Wilde Hart in zich, waar onze intuïtie klopt, de waarheid van ons hart. Dit noem ik ook wel het waarheidselixer. Er is een moedig hart nodig om onze ware gevoelens en intuïtieve gaven er helemaal te laten zijn. Zo hebben paarden de gave dit in ons aan te raken en ons te laten ontwaken en het licht te laten schijnen op het pad naar bezield leiderschap.

 

Naast een selectie illustraties is er een kleine selectie fotografie van het onbevangen en pure kind. Kinderen zijn vooral een inspiratiebron voor Siska om zelf steeds opnieuw in verwondering te blijven met wat er is, te zijn met wat er wil zijn, in elk moment. De paardenbeelden dragen elk hun eigen verhaal met als titels: Inflamed Heart, Pearl, Water en Verenpracht.

De expositie duurt tot 14 december. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur. Dinsdag en donderdag open tot 20.00 uur. Meer informatie over Siska vind je op haar websitewww.siskakroondijk.nl