De Parels van Gaasterland

Op 20 april 2024 start de fiets- en kunstroute: Parels van Gaasterland. Er zijn vijf nieuwe Parels langs de route te zien.

Kunstkring Gaasterland (www.kunstkringgaasterland.nl) heeft voor het tweede jaar de fietsroute De Parels van Gaasterland gemaakt. Deze route voert je op de fiets langs een aantal plekken die ook de inwoners van Gaasterland wellicht niet allemaal kennen.  De tocht doorkruist plaatsen als Balk, Harich, Oudega, Rijs, Oudemirdum, Ruigahuizen, Wijckel en Sloten en beslaat in totaal 47 km. Het is mogelijk hem op te splitsen in verschillende delen.

Je maakt niet alleen op een bijzondere manier kennis met het fraaie landschap maar vindt ook hier en daar kunstwerken en andere bezienswaardigheden. Dit zijn onder meer het Molukse monument op de Wildemerk, het hek van Ids Willemsma bij Slottuin Rijs en Fontein de Kievit in Sloten.

Langs de route staan op 14 plekken kunstwerken, waarvan vijf exclusief geïnstalleerd (blauwe parels) voor deze tocht. Deze kunstwerken zijn te bezichtigen van 20 april tot 1 oktober 2024.  Zie voor een beschrijving de folder.

Op je smartphone kan je de QR-code uit de folder te scannen. Na het scannen opent een digitale fietsroute kaart met extra informatie over alle bezienswaardigheden op deze route.  De folders zijn gratis af te halen bij de VVV’s in de regio, op campings, fietswinkels en tal van andere locaties.

Neem voor meer informatie contact op met Fleur Gieben 0621545460

Bijlage: folder de Parels van Gaasterland