Exposities Anna Doornbos

Het werk van Anna Doornbos wordt gekenmerkt door haar passie voor wolken en water waarbij het Wad en de Friese meren  haar mateloos blijven boeien.

Haar werk is schilderachtig realistisch te noemen.

De schilderijen zijn ontstaan uit beelden en momenten die aantrekkingskracht op haar hebben, het kunnen delen zijn van foto’s zijn die ze toevallig ziet, film-stills of foto’s die zij zelf heeft gemaakt. Zo worden vluchtige beelden als het ware bevroren in de stilte van een schilderij.

Anna is werkzaam in het onderwijs en is ooit begonnen met tekenen op schoolborden. Toen de zwarte krijtborden plaatst maakten voor digitale borden verplaatsten de krijtjes naar papier. Bij een teken en schildercursus van Academie Sneek ontdekte Anna doeken, panelen en acrylverf. De overstap van krijtjes op kwasten was toen snel gemaakt.

Naast het schilderen van kleurige wolkenpartijen of vergezichten op het wad schildert Anna ook portretten, dieren en planten. Regelmatig volgt zij workshops om haar technieken uit te breiden en te experimenteren met verschillende materialen.

Met Anna haar schilderijen “Beelden van lucht en water gevangen op doek” neemt zij u graag mee naar de stilte en rust van het Wad en de Friese meren. Daarnaast worden enkele werken van dieren getoond.