‘KUNST ONDER DE BRUG 2018’

De Friese Milieufederatie is bezig met een project om in het vaarseizoen van 2018 onder alle beweegbare bruggen in Friesland kunst aan te brengen.

Voor de Kunstkring Gaasterland was dat een reden om samenwerking te zoeken met de Milieufederatie om de bruggen in de voormalige gemeente Gaasterlân-Sleat van kunst te voorzien. Het gaat hier dan om de ophaalbrug in de rondweg bij Sleat en om de Teernstrabrug in Balk.

De Kunstkring wil graag dat daar kunst komt te hangen die gemaakt is door een inwoner van die voormalige gemeente en roept mensen op om kunst in te zenden.

Het thema voor de kunstwerken is mienskip of verbinding. Het kunstwerk mag bestaan uit een foto, een tekst of een foto van een beeldende kunstvoorwerp en zal worden afgedrukt op een groot doek.

 Dit doek wordt gemaakt van recyclede petflessen en na afloop van het project gaan de doeken naar de kunstenaar of worden opnieuw gerecycled. Het is de bedoeling dat de doeken vanaf begin april aan de bruggen hangen.

Van de kunstwerken kunnen foto’s gestuurd worden naar kunstkringgaasterland@hotmail.com. Deze foto’s dienen uiterlijk 15 februari in het bezit van de Kunstkring te zijn. De Kunstkring zal een selectie maken en deze indienen bij de Friese Milieufederatie.