Nieuwsbrief februari 2018

 

Terwijl het stoomgemaal van Lemmer deze week stil is gezet in de hoop een mooie ijsvloer voor ons te creëren, is de machine voor Lûd op volle stoom gezet om een mooie expositie van geluidskunst in het Rijsterbos te realiseren.

Lûd is opgenomen iin het hoofdprogramma van de Culturele Hoofdstad 2018 oftewel
LF2018-Leeuwarden Friesland 2018. Het thema is Mienskip wat eigenlijk inhoud Samen Sterk. Het verbind, maakt nieuwsgierig en zorgt voor verwondering en vriendschap. Ook het project Lûd heeft alles te maken met dit thema. Geluidskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn bezig met de voorbereidingen om ons te laten verwonderen. Coördinatoren zijn bezig verbindingen te leggen.

Doe mee en meld je aan!

Het leuke is dat iedereen welkom is om mee te doen met verbinding maken. Er zijn veel mensen nodig om de machine geolied te houden voor, tijdens en na Lûd. In het Rijsterbos mogen wij gebruik maken van het Boshuis. Een prachtige locatie waar medewerkers van it Fryske Gea hun werkplek hebben omringt door de geuren van het bos. Dit wordt het centrale punt van samenkomen, verbinding maken en vriendschap sluiten. Lûd vindt plaats tussen 15 augustus en 15 oktober 2018 maar start twee weken eerder met opbouwen en stopt twee weken later i.v.m. afbouwen.

Wie, wat, waar

Er zijn nodig:

  • Baliemedewerkers die bezoekers informeren en assisteren van andere medewerkers in het boshuis.
  • Gastheer, gastvrouw: die zich willen verdiepen in de achtergrond van de kunstwerken en rondleidingen willen geven langs de kunstwerken.
  • Koffie- theezetters die ook een praatje met bezoekers leuk vindt, de voorraad beheren en het Boshuis schoon houden.
  • Helpers bij de fietsverhuur tijdens bezoekersuren.
  • Lijkt het jou leuk om mee te doen: Een mailtje naar kunstkringgaasterland@hotmail.com t.a.v. Jannie en wij nemen kontakt met jou op.

Antje heeft zich ontfermt over de nieuwe website van Kunstkring Gaasterland. Leuk om alvast een kijkje te nemen wat er te beleven valt op de Kunstmarkt van 2018. www.kunstkringgaasterland.nl Kijk alvast naar de deelnemende Kunstenaars Kunstmarkt 2018. Of de acts en artiesten die aan dit evenement mee zullen werken. De informatie wordt regelmatig aangevuld met nieuws.
Voor Lûd is een nieuwe website gemaakt www.lud.frl .
Op dit moment staat er een uitdagende prijsvraag op deze website voor kunstenaars uit de regio.

Kunstmarkt 19 mei 2018: Kunstenaars kunnen zich nog inschrijven voor de kunstmarkt maar wacht niet te lang, er zijn al vele plaatsen bezet. Informatie en het inschrijfformulier is te vinden op www.kunstkringgaasterland.nl

‘Kunst aan het Water’ editie 2018 krijgt inmiddels vorm. Er zijn 15 werken uitgezocht. Alle werken worden in de week voor de kunstmarkt geïnstalleerd rondom en in de Luts in Balk.

In de bibliotheek van Balk is op dit moment een prachtige expositie te bewonderen van Fokko Kuiper uit Winschoten