Artiesten & Acts Kunstmarkt 2016

Programma zaterdag 14 mei 2016:

11.00 – 14.00 uur Kees Roomers & Werelds Trio Terras Treemterplein
10.00 – 17.00 uur Wiwobo Kinderworkshop Nabij Terras Treemterplein
14.00 – 17.00 uur Hans Wijnbergen & het werelds trio Terras Teernstrabrug
14.00 – 17.00 uur Sido Martens, Annemarieke Coenders & Jan de Vries Pastorietuin RK kerk
14.15-15.15-16.15 uur Gerda Noordam Verhalen Doopsgezinde kerk
14.00 – 17.00 uur Jack Bottleneck & Johan Keus Terras Treemterplein
14.00 – 17.00 uur Junior Marvel & Hi-Tombs Terras Meerweg
13.00 – 17.00 uur Theater Ravenstijn ‘Fanfare’ Lopende Act
10.00 – 17.00 uur Verkiezing Kunstwerk van het jaar 2016 Stand op plein naast RK kerk

 Het Werelds Trio speelt “global­village deuntjes” en laat zich daarbij inspireren door de zigeunersound van de Balkan, Surinaamse kaseko en Latin­Jazz uit de Cariben. Het “ongewassen” tenor­sax geluid van Kees Romers en de messcherpe accordeon van Jacob Sijtsma zorgen voor flitsende,meerstemmige thema’s en opzwepende soli. Contra­bassist Wytze van der Meer is de stabiele factor in het Werelds Trio. Van 14.00 tot 17.00 uur terras Teernstrabrug.


      

WIJNBERGEN! is het nieuwe project van saxofonist Hans Wijnbergen. Na jaren te hebben gespeeld met de vaste bezetting van Saxmaniac is er nu ruimte voor verschillende bezettingen onder deze naam.

De bezetting waarmee op 14 mei in Balk gespeeld wordt is als volgt: Mats Voshol, geboren in Bolsward, drummer en componist. Hij studeerde cum laude af van het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakt nu internationaal furore met onder andere Gosto. Ruben Mulder speelt sinds zijn 8ste jaar piano en heeft lessen gevolgd bij Sabina Karic en Peter Groeneboom. Regelmatig begeleidt hij workshops en speelt onder andere bij Roadhouse. Oeds Bouwsma is een veelgevraagde en zeer ervaren bassist. Zijn contrabas geeft de band een groove die ongehoord is. Oeds is behalve jazzbassist ook gespecialiseerd in Afrikaanse en Surinaamse stijlen. Bandleider is ‘oude rot’ Hans Wijnbergen uit Harlingen. Hij staat bekend als een tenorsaxofonist die met veel expressie en dynamiek speelt.

WIJNBERGEN! maakt muziek die je raakt en emoties oproept, maar waar je ook op kunt dansen.
 Van 14.00 tot 17.00 uur terras Teernstrabrug.Doet Boersma geeft tijdens de kunstmarkt schilderdemonstraties over het opzetten en verwerken van een schilderij. De hele dag door laat ze zien hoe ze werkt aan nieuwe op te zetten schilderijen, de rol van schetsen en foto’s, tips worden gegeven en er kan uitgebreid vragen worden gesteld.Gerda Noordam – Doopsgezinde kerk Raadhuisstraat.
Verhalen zijn oud als de mensheid en springlevend tot op de dag van vandaag.
Overal op aarde worden verhalen verteld. Om mensen te vermaken, te ondersteunen, hoop te geven in roerige tijden, de weg te wijzen in het leven. Ze zijn als brood voor de ziel.
Met enthousiasme, bezieling, een vleug wijsheid en humor wordt dit gedaan door Gerda Noordam. Zij creëert sfeer, fantasie en beleving, met minimale middelen, verrassende verhalen, een pakkende verteltrend en klanken van bijzondere muziekinstrumenten
Haar repertoire bestaat uit: klassieke sprookjes, mythen, sagen, legendes, spirituele leerverhalen uit verschillende culturen, volks -, streek – en natuurverhalen.
Vertellingen komen tot leven, waar mensen willen en kunnen luisteren.Het gezelschap van Van Ravesteijn Theater & Events verschijnt tijdens de kunstmarkt met “De foute Fanfare”.

Een bont uitgedoste, talentloze familie, is een fanfare gestart.
Absurd, theatraal en verre van muzikaal.
Maar bijzonder lachwekkend.
En iedereen die wil meemarcheren is van harte welkom.

www.wijmakenmooiemomenten.nl


             (foto Johan Keus)
Jack Bottleneck Rauw, authentiek en muzikaal. Jack Bottleneck geeft aan deze woorden een volledig eigen invulling met z’n eigenzinnige mix van Country, Blues en Americana. Opgegroeid in het Texas van Noord Europa, de Friese Wouden, waar men dwars, “oars as oars” en vrijgevochten is, krijgt hij al op jonge leeftijd vele muzikale stromingen mee die hij later terug laat komen in z’n karakteristieke rauwe stemgeluid en diepgaande gitaarspel. Na een aantal donkere jaren worstelde hij zichzelf weer naar de bovenwereld om samen, met zijn inmiddels vaste muziek kompaan Johan Keus, zich te richten op een muzikale toekomst. En wat voor een. Met een veelzijdige repertoire slaagt hij er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Jack Bottleneck zet je tijdens z’n concerten in een krakende leunstoel op een texaanse veranda, laat je meerijden in versleten koets door de woestijn en laat je smachten naar bier en whiskey. Van 14.00 tot 17.00 uur terras Raadhuisstraat.Portrettekenen door Ankie Koopmans-de Vos

Tijden de Kunstmarkt gaat Ankie Koopmans-de Vos portrettekenen in de Raadhuisstraat nabij de RK kerk.
Men kan poseren ca. 30/45 min. voor € 25, =, of alleen de ogen in 15 min. voor € 8, =.
Ook kan er geposeerd worden met een hond of king. Dan zijn er meestal 2 volwassenen bij om hond of kind af te
lijden, waarvoor hondenbrokjes en speelgoed aanwezig zijn.
     


Atelier WiWoBo – Bij het terras in de Raadhuisstraat.

Hallo, mijn naam is Nina Visscher en ik ben de drijvende kracht achter Atelier WiWoBo. Sinds 2010 is het atelier in Sneek gevestigd en legt zich toe op het onderwijzen van jong en oud op het beeldende gebied. Dit begon met het geven van cursussen en workshops. Inmiddels is het een en ander omgegooid en is het atelier zich aan het specialiseren in het geven van kinder- en jeugdateliers, gastlessen op basisscholen en in Bso’s of kinderdagverblijven. Inmiddels is Sneek ook niet meer alleen het werkgebied. Met een auto vol met mooie spulletjes vertrek ik naar vele plekken om daar met jong en oud te werken. Het is fantastisch om op deze manier met mensen te mogen werken en ik hoop dan ook dat ik het nog vele jaren mag volhouden. Kortom ik werk letterlijk en figuurlijk aan de toekomst van beeldend onderwijs.

Dit jaar ben ik uit genodigd om op de kunstmarkt van de Kunstkring een workshop te verzorgen voor de bezoekende kinderen. Natuurlijk heb ik gelijk ja gezegd en gaan we leuke dingen maken. Hopelijk kan ik u verwelkomen.
        

 Dank voor sponsoring wedstrijd prijs.


“SLEURSESSIES” ’s Middags in de Pastorietuin RK kerk.
Sido Martens, Jan de Vries en Annemarieke Coenders

Sido Martens is in de jaren zeventig lid van de nederfolkrockgroep Fungus en met ‘Kaap’ren Varen’ destijds een hit scorend, daarna solo tot 1982. Sinds 1996 bezig met een tweede solocarrière. Zijn vaak poëtische teksten behelzen het leven in de ruimste zin van het woord. Liefde, verdriet, de dood, de zee, weemoed en verlangen keren vaak terug. In mindere mate, maar wel degelijk aanwezig, deelt hij zijn vreugde met de luisteraar. Donkere tinten, milde spot en een geheel eigen klankkleur karakteriseren Martens liedjes waarin hij muzikaal tussen folk en jazz, tussen pop en luisterlied laveert. Sober, intiem en integer, zonder opsmuk of tralala.
www.sidomartens.nl

Vijftien jaar lang maakte Annemarieke Coenders deel uit van het eigenzinnige folkzangduo Ygdrassil, waarmee ze vijf cd’s opnam en optrad in binnen- en buitenland. Sinds 2008 is ze als solo singer-songwriter actief. Kenmerkend zijn haar warme en expressieve stemgeluid en haar ritmische en donkere gitaarspel in open stemmingen. Debuutplaat Go kwam uit in 2010 en opvolger Making heaps digging holes verscheen begin 2013. Ook schuwt ze de samenwerking met andere liedjesmakers en bands niet en is ze lid van het roemruchte Groninger singer-songwritercollectief The Songclub.

http://annemariekecoenders.nl

BIO Jan de Vries:

Ik ben een muzikant/liedjesschrijver uit Oude Bildtzijl een plaatsje in het noorden van Friesland in de gemeente Het Bildt.
Ik schrijf mijn eigen muziek en zing liedjes in de Bildtse taal/dialect.

De Bildtse taal is een mengtaal die is ontstaan doordat in 1505, voor de inpoldering van het gebied, mensen uit Zuid-Holland werden aangetrokken. Dit oud Hollands heeft zich vermengd met het Fries waardoor een eigen taal/dialect is ontstaan.
Mijn liedjes zijn voornamelijk zielenroerselen over het lief en leed van mijzelf en dat van anderen.
Soms op waarheid gebaseerd en soms fictief.
www.jandevries.orgJunior Marvel & Hi-Tombs
Vanaf 14.00 uur op de Meerweg.

https://www.facebook.com/Hi-Tombs-158778480801898/