Expositie Bibliotheek

De bibliotheek is weer open,  op 10 januari 2020 start Cecyl de Vries de reeks van nieuwe exposites. 

Sinds ruim 4 jaar maakt Cecyl de Vries Noordzeekunst. Op de stranden van zowel Schoorl als Texel zagen zij en haar man veel hout, touw, netten en schelpen liggen.
Zij begonnen de spullen te verzamelen en al gauw vormden de gejutte vondsten een inspiratiebron om hier wat mee te gaan doen. Vooral de kleuren van het touw en de diverse knopen hierin brachten haar op ideeën. Het jutten is op zich al fijn maar ook de gedachte om het strand iets schoner achter te laten geeft een goed gevoel. De kleuren van het touw en netten en de diverse knopen hierin zijn vaak bepalend voor wat ze gaat maken. Veelal maakt zij dieren van touw en hout zoals vissen, vogels, apen, schapen, konijnen, libellen en vlinders. Schelpen zoals oesters, mossels, wulken, nonnetjes en kokkels worden veelal gebruikt in samenhang met touw en netten voor bloemen en strandstillevens op het gejutte hout. Hoewel er vele kunstenaars werken met materialen uit zee onderscheid Cecyl zich door haar eigen stijl, werkwijze en creativiteit. De afgelopen jaren stond
zij op kunstmarkten op Texel, Sparjebird en Balk. De komende twee maanden zijn een aantal werken van haar te zien in de bibliotheek van Balk.