EXPOSITIE BIBLIOTHEEK

Diana den Boom van 24 sept – 21 januari

Het begon met een passie voor koeien maar ook het in opdracht vereeuwigen van (huis)dieren heeft Diana tot specialisme verheven. Ze weet het karakter en de typische uitdrukking van het dier precies vast te leggen! Een veel gehoord compliment is dat haar geportretteerde dieren bijna tot leven komen op het doek.

Na een reeks koeien is het werk overgegaan in het tekenen van portretten, verweven met abstract schilderen om zo een totaal nieuw beeld neer te zetten. Deze kunt u vinden op haar website www.dianadenboon.nl

Diana heeft een mode opleiding gevolgd en het schilderen heeft ze zichzelf aangeleerd. Toen ze een paar jaar geleden begon heeft ze haar passie ontdekt.
Daarnaast heeft ze een eigen tassenlijn: D’Design, unieke tassen gemaakt van oude leren jassen. kijk op www.ddbdesign.nl voor meer hierover.

Buiten zelf schilderen om, vindt Diana den Boon het ook erg fijn om de schilderkunst aan derden door te geven. In haar eigen schilder-atelier, Diana’s Atelier, geeft ze naast schilderlessen ook workshops zoals bv dikke dames, vrij schilderen en Party with Paint.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via info@ddbdesign.nl of kijk op:
www.dianadenboon.nl www.ddbdesign.nl

 

 

Per september 2020 exposeert Ria Zeldenrust in de bibliotheek.

Ria heeft van jongs af aan veel en graag getekend en dat ook veel gedaan. In de jaren dat ze op een kostschool zat in Steenwijkerwold, kocht Ria van haar zakgeld een blok aquarelpapier.  Daarop tekende ze skûtsjes, die ze vervolgens verkocht. Zo had ze een extra zakcentje en kon daardoor meer tekenspullen kopen. Thuis in Bakhuizen hadden ze een handelscentrum met benzinepompen. Daar werden ook houten klompen verkocht. Op de blankhouten klompen heeft Ria vele “Vrouwtjes van Stavoren “ gebrand, die door haar schoonouders in Stavoren werden verkochten aan toeristen.   Jaren achtereen werd de voorkant van het carnavalsboekje van de “Blauwe Bok” uit Bakhuizen door Ria voorzien van een ludieke tekening van de dat jaar gekozen Prins.

 Skûtsje-tekenen ging haar steeds beter af, deze tekeningen waren en zijn erg in trek bij een een steeds groter wordend publiek.

In Balk heeft ze  elf jaar parttime  les gegeven aan de basisschool het “Hazzeleger”. De kleuters en de hogere groepen vonden het leuk dat tijdens het verhalen vertellen juf ook een mooie tekeningen kon laten zien.

In het begin was het hoofdzakelijk tekenwerk totdat haar werd gevraagd  schapen in een weiland te schilderen. Dat was een uitdaging! Bij Marga Houtman volgde ze cursussen in tekenen en schilderen. Enthousiast geworden probeerde ze allerlei technieken uit; aquarellen, houtskool tekenen, ecoline en acrylverf.  Vogels en boten in acrylverf; Houtskool tekeningen van oud Balk; Kameleons met ecoline techniek; etc.

Dit alles is te bezichtigen in de  bibliotheek van Balk. (Meer werk is te  vinden op haar site: www.riaschildert.nlLet op!  In verband met Covid preventie zijn de openingstijden van de bibliotheek aangepast

                                                     

 

Van 10 januari tot september 2020 exposeerde Cecyl de Vries. 

Sinds ruim 4 jaar maakt Cecyl de Vries Noordzeekunst. Op de stranden van zowel Schoorl als Texel zagen zij en haar man veel hout, touw, netten en schelpen liggen.
Zij begonnen de spullen te verzamelen en al gauw vormden de gejutte vondsten een inspiratiebron om hier wat mee te gaan doen. Vooral de kleuren van het touw en de diverse knopen hierin brachten haar op ideeën. Het jutten is op zich al fijn maar ook de gedachte om het strand iets schoner achter te laten geeft een goed gevoel. De kleuren van het touw en netten en de diverse knopen hierin zijn vaak bepalend voor wat ze gaat maken. Veelal maakt zij dieren van touw en hout zoals vissen, vogels, apen, schapen, konijnen, libellen en vlinders. Schelpen zoals oesters, mossels, wulken, nonnetjes en kokkels worden veelal gebruikt in samenhang met touw en netten voor bloemen en strandstillevens op het gejutte hout. Hoewel er vele kunstenaars werken met materialen uit zee onderscheid Cecyl zich door haar eigen stijl, werkwijze en creativiteit. De afgelopen jaren stond
zij op kunstmarkten op Texel, Sparjebird en Balk. De komende twee maanden zijn een aantal werken van haar te zien in de bibliotheek van Balk.