,, Een schaduw die over water glijdt “

Carole Witteveen exposeert van 19 april tot 29 juni in de bibliotheek in Balk. De expositie wordt georganiseerd door de Kunstkring Gaasterland.

 ,, Een schaduw die over water glijdt “

Carole omschrijft haar manier van werken als volgt:

“Mijn werk balanceert op de grens van de gedroomde werkelijkheid , de grens tussen sprookjes en de waan van de dag. Ik zie dat als een tussen-wereld waarin alles tezamen komt. Naast grafiek en schilderijen maak ik veel tekeningen. Tekenen is voor mij een reis , een zoektocht op doek en papier, lijnen die reizen, aftasten en bewegen, techniek gebruiken en vergeten. Vormen die groeien en zich als schimmels vasthechten aan het oppervlak. Mijn tekeningen zijn verhalend en worden gevoed door de literatuur. De beelden zijn slechts schimmen in mijn hoofd en krijgen gestalte op het papier. Het zijn visuele verslagen van waterspiegelingen en het vast leggen van het licht op momenten van de dag. In mijn tekeningen staan mens en dier centraal , opgesloten in een fictief landschap dat overal kan zijn. In dat landschap wil ik een paradijselijk universum creëren maar met een verontrustend karakter. Ik zie dat landschap als een decor. Daarin speelt zich het theater van het leven”

,,Zoals de heuvel verdwijnt de avond zich plant, zich plant in de open plekken van het bos “.