Acts & Muziek Kunstmarkt 2019

De organisatoren van de kunstmarkt maken dit jaar dankbaar gebruik van twee nieuwe gastvrouwen die de acts tijdens de kunstmarkt gaan begeleiden: Maak dit jaar kennis met Paulien & Boudien

Belangrijke mededeling

In verband met de weersvoorspellingen (Code geel of zelfs oranje) heeft het bestuur van de kunstkring zich genoodzaakt gezien te besluiten dat de kunstmarkt 2019 niet door kon gaan. Met name de voorspelling van windvlagen met een snelheid van meer dan 8 – 9 Beaufort lag aan dit besluit ten grondslag. Het bestuur betreurt het dat ze heeft moeten besluiten dat het lustrum niet gevierd kon worden en bedankt ieder die zich ook dit jaar weer heeft willen inzetten van harte. We hopen volgend jaar weer op u te mogen rekenen.

Muziek:

Podium Teernstra:

13.20 – 17.00 uur Joint String Friends.

Vier vrienden uit verschillende generatie. Uit verschillende culturen brengen ze een breed palet aan muzikale stijlen. De etiketten folk en wereldmuziek sluiten maar gedeeltelijk aan, omdat ook uitstapjes worden gemaakt naar pop en luistermuziek. Zo kun je van een Sloveense csardas een overstap meemaken naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folk uitvoering van een rocknummer. De diversiteit van de JSF muzikanten blijkt ook uit het feit dat elk lid meerdere instrumenten speelt. De band bestaat uit:
Sicko Hoogterp
Dadgad, gitaar, basgitaar, mandoline, spoons en zang
Nico de Koning
Viool, Altviool, Gitaar, Basgitaar, Mandoline
Sebastian Meijer
Viool, Altviool, Zang, Percussie, Basgitaar
Menno Schilstra
Zang, Gitaar, Basgitaar, Bouzouki, Stompbox, Mondharmonica en Whistles.

JSF: Joint String Friends, verenigd door snaarinstrumenten en vriendschap!

Podium Meerweg:

13.30 – 17.00 uur Roadhouse

De 5-koppige bluesband uit Friesland staat garant voor een stevig repertoire in de oude traditie van de blues en rock. Roadhouse is opgericht in 1995 en bestaat uit:
Tako van der Land Zang/Bluesharp, Herman Frank Gitaar, Ruben Mulder Toetsen , Anne Ferwerda Bas, Johannes Blanksma Drums.

Het wordt weer gezellig tegenover de cafe’s aan de meerweg.

Acts:

De kunstmarkt bestaat 10 jaar!
!Dit jaar een paar extra leuke verrassingen!

“JøtenJøl” door Merkel & Vannix.

“Slinkie Love” door Bedlam Oz

Uitrekkend tot wel 6 meter hoog, kronkelend en ineengerold als een bal, brengen de Slinkies hun publiek in vervoering met een speelse en ontroerende voorstelling.
Dit lieve kleine liefdesverhaal heeft al vaak vele harten van zowel oud als jong gestolen.

Uw karikatuur door Henk Hiensch

De tekenaar Henk Hiensch uit Bakhuizen maakt, als u geluk heeft
een karikatuur van u.

Inkipinki poppentheater

Inkipinki komt samen met mijn tante Hanna. Tante Hanna spreekt een beetje Amsterdams, durft alles te zeggen en is een beetje gek en grappig.

 

Mannekino

Mannekino is het komische en verrassende relaas van een etaleur en een etalage-pop, waarbij de acrobatische trucs indienst staan van het verhaal.

In de etalage van zijn retro-kledingwinkel heeft Marvin zijn handen vol aan zijn favoriete etalage-pop Moon. Het aankleden van de pop mondt uit in spel en experiment en zijn verbeelding slaat op hol.

Als Moon vervolgens tot leven komt weet hij niet of het droom of werkelijkheid is.

Steampunk-Art on Tour
Marcel Boonen

Toeschouwers kunnen over de schouder van de metaal kunstenaar meekijken hoe hij zijn handen vuil maakt aan het rouwe en robuuste materiaal in zijn mobiele werkplaats op locatie.
De entourage van deze performance doet denken aan een ambachtelijke ijzersmid maar dan in de 21ste eeuw.
Tijdens zijn performance produceert hij een spectaculaire vonkenregen die de aandacht van iedere voorbijganger trekt.
Het harde en koude metaal is niet opgewassen tegen deze stoere kunstenaar. Bijna futuristische gekleed in lederen beschermkleding en met zijn karakteristieke uitstraling tovert hij op spectaculaire wijze een metalen plaat om in een uniek kunstwerk.