Acts & Artiesten Kunstmarkt 2018

Demonstratie glasblazen Zuheir Alkazzaz

Zijn Opa was glasblazer, zijn vader was glasblazer; de familie van Zuheir Alkazzaz (55) beheerst het ambacht al honderden jaren. Hun eigen fabriek stond in een dorpje dicht bij Damascus.

Maar toen brak er oorlog uit in Syrië. De fabriek werd bij bombardementen met de grond gelijk gemaakt, de familie raakte verscheurd. Zuheir kon vluchten naar Nederland en kreeg na drie jaar wachten begin vorig jaar een verblijfsvergunning. Later dat jaar kon hij zijn vrouw en drie kinderen in zijn armen sluiten. Ze prijzen zich gelukkig met hun woning in Gouda.

Het valt op dat Alkazzaz niet staat, of in de glasmakersstoel zit, maar op een stoel voor zijn oven zit als hij glasblaast. “Dat is het grootste verschil in techniek tussen Europa en Syrië’, legt hij uit. ‘Vroeger stond de oven op de grond en zat de glasblazer in een soort kuil ervoor. Die tijd heb ik niet meegemaakt, dat is honderden jaren geleden. Tegenwoordig staat de oven op een verhoging en kunnen we gewoon op een stoel zitten’.

19 mei 2018 komt Zuheir naar Balk en demonstreert zijn Syrische glasblaaskunsten. https://m.youtube.com/watch?v=Rt2I1M1aSb8

The Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

The Amazing Stroopwafels zijn 19 mei vanaf 14.00 uur te beluisteren bij het Teernstra terras in de van Swinderenstraat.

 
EN-DALI
uniek straattheater van internationale allure
En-Dali is een 4 meter hoge kunstzinnige theatrale straattheateract, geïnspireerd op het werk van de wereldbekende surrealistische schilder Salvador Dali en meer bepaald zijn schilderij ‘The Temptation of Saint-Anthony’ (met de bekende olifanten op lange fragiele poten).
Twee theatermakers trekken met drie karren, waarop de muzes en obsessies van Dali te zien zijn, door de straten. Het visuele spektakel met de prachtige details verrast, verwondert en is goed voor talrijke fotomomenten. Als de karren tot stilstand komen, wordt de hulp van het publiek ingeroepen om de En-Dali letterlijk en figuurlijk leven in te blazen. Muziek vult de straten, het hart klopt, de olifant heft zijn slurf en verborgen details worden onthuld. www.dereustotaal.nl/En-Dali
 Fabuloka

Contra

Vervreemdend circustheater
Spel tussen mens en schaduw

Contra is een vervreemdende circustheatervoorstelling over de schaduw.
Iedereen heeft een schaduw, verschillende kanten van jezelf die je niet vaak laat zien.
Door gebruik van zwarte morph-suits, maken de artiesten de schaduw tastbaar. Ze gaan ermee in duet of in gevecht.
Technieken die aan bod komen zijn; acrobatiek, mime, theater en maskerspel.
Door de verschillende lagen van de voorstelling is Contra geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar, zeker ook volwassenen.

info@totaaltheater.com

 
Krist doo Straattheater

Jan Joker

Hij is de sul, de kluns, de slappeling. Onnozel staat hij maar wat te geinen en te gapen.

Je hebt er niks aan, wat een idioot…

Hij staat erbij voor Jan Joker!

Ga jij er voor Piet Snot bijzitten?

 

SHARON & THE MYSTERY MACHINE

Sharon & The Mystery Machine a four-piece band from Nieuwkoop The Netherlands. Their music is influenced by authentic rockabilly, rock & roll and blues.

Sharon’s dynamic sound with deep jazz and raw rockabilly mixed with her unstoppable passion for the love of music combined with the force of the band, creates a full energizing performance.

Come to the scene and take a ride with the Mystery Machine!

http://sharonandthemysterymachine.com

Swinging Miss Bass

“it’s all about that bass..”

Een charmante, ervaren en enthousiast zingende dame met haar grote contrabas, waar zie je dat nog?

REPERTOIRE:

  • Wake Up Little Susie, Copacabana, Can’t Take My Eyes Off Of You, I Wanna Be Loved By You, My Baby Just Cares
  • For MeJust A Gigol, Come Fly With Me, Via Con Me, Mr Sandman, Something Stupid, Puttin’ On The Ritz

 

DOET BOERSMA BEELDEND KUNSTENAAR

Schilder van het Friese landschap, expressief, op groot formaat en in felle kleuren.
Altijd op zoek naar de verste horizon, nieuwe composities en spannende kleurstellingen.
Het werk van Doet is geliefd in Nederland en ook daarbuiten. Kijk en geniet.

Doet Boersma is artistiek leider en directeur van Kunstacademie Friesland. 

Move your mouse over me

Ankie Koopmans -De Vos

H. A. Koopmans – de Vos, geboren in 1952 te Meppel, en opgegroeid in Steenwijk. Ik woon en werk sinds 1974 in De Blesse in Friesland.

Vanaf 1988 ben ik mij gaan toeleggen op het portret tekenen en landschap schilderen, onder leiding van verschillende docenten, zoals Ton Verhij, Roel Smelt, Eduard Moleveld en Vincent van de Post.

Portretten zijn een specialiteit van mij geworden, vanaf foto’s of geposeerd. Men ziet mij dan ook geregeld op kunstmarkten tekenen. Wat mij inspireert om te schilderen is de schepping van de natuur, met name het kleurenspel van licht en water. Maar mens en dier blijven uniek voor mij. Met tekenen en schilderen ben je bezig met vormgeven van composities en kleur. Om steeds weer een uitdaging aan te gaan, is daaruit ontstaan, het werken met klei en het maken van stenen en aluminiumcementen beelden. Om mij daarin verder te ontwikkelen, heb ik lessen gevolgd bij beeldhouwster Lia Versteege en Gosse Dam, verbonden aan De Cirkel in Heerenveen.

In 2011 ben ik weer een nieuwe uitdaging aan te gaan ben ik bronsen beeldjes gaan maken bij Bronsgieter en Beeldhouwer Wessel Bezemer in Eemster.

In 2012 is daaraan toegevoegd,het maken van beelden uit plaat aluminium beelden uit 5á6 mm dik plaat materiaal.

P1090030

Mede mogelijk gemaakt door: