Acts & Artiesten Kunstmarkt 2018

Demonstratie glasblazen Zuheir Alkazzaz

Zijn Opa was glasblazer, zijn vader was glasblazer; de familie van Zuheir Alkazzaz (55) beheerst het ambacht al honderden jaren. Hun eigen fabriek stond in een dorpje dicht bij Damascus.

Maar toen brak er oorlog uit in Syrië. De fabriek werd bij bombardementen met de grond gelijk gemaakt, de familie raakte verscheurd. Zuheir kon vluchten naar Nederland en kreeg na drie jaar wachten begin vorig jaar een verblijfsvergunning. Later dat jaar kon hij zijn vrouw en drie kinderen in zijn armen sluiten. Ze prijzen zich gelukkig met hun woning in Gouda.

Het valt op dat Alkazzaz niet staat, of in de glasmakersstoel zit, maar op een stoel voor zijn oven zit als hij glasblaast. “Dat is het grootste verschil in techniek tussen Europa en Syrië’, legt hij uit. ‘Vroeger stond de oven op de grond en zat de glasblazer in een soort kuil ervoor. Die tijd heb ik niet meegemaakt, dat is honderden jaren geleden. Tegenwoordig staat de oven op een verhoging en kunnen we gewoon op een stoel zitten’.

19 mei 2018 komt Zuheir naar Balk en demonstreert zijn Syrische glasblaaskunsten. https://m.youtube.com/watch?v=Rt2I1M1aSb8

The Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

The Amazing Stroopwafels zijn 19 mei vanaf 14.00 uur te beluisteren bij het Teernstra terras in de van Swinderenstraat.

 
EN-DALI
uniek straattheater van internationale allure
En-Dali is een 4 meter hoge kunstzinnige theatrale straattheateract, geïnspireerd op het werk van de wereldbekende surrealistische schilder Salvador Dali en meer bepaald zijn schilderij ‘The Temptation of Saint-Anthony’ (met de bekende olifanten op lange fragiele poten).
Twee theatermakers trekken met drie karren, waarop de muzes en obsessies van Dali te zien zijn, door de straten. Het visuele spektakel met de prachtige details verrast, verwondert en is goed voor talrijke fotomomenten. Als de karren tot stilstand komen, wordt de hulp van het publiek ingeroepen om de En-Dali letterlijk en figuurlijk leven in te blazen. Muziek vult de straten, het hart klopt, de olifant heft zijn slurf en verborgen details worden onthuld. www.dereustotaal.nl/En-Dali
 Fabuloka

Contra

Vervreemdend circustheater
Spel tussen mens en schaduw

Contra is een vervreemdende circustheatervoorstelling over de schaduw.
Iedereen heeft een schaduw, verschillende kanten van jezelf die je niet vaak laat zien.
Door gebruik van zwarte morph-suits, maken de artiesten de schaduw tastbaar. Ze gaan ermee in duet of in gevecht.
Technieken die aan bod komen zijn; acrobatiek, mime, theater en maskerspel.
Door de verschillende lagen van de voorstelling is Contra geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar, zeker ook volwassenen.

info@totaaltheater.com

 
Krist doo Straattheater

Jan Joker

Hij is de sul, de kluns, de slappeling. Onnozel staat hij maar wat te geinen en te gapen.

Je hebt er niks aan, wat een idioot…

Hij staat erbij voor Jan Joker!

Ga jij er voor Piet Snot bijzitten?